workshops

 

 

 

Op 6 weken maak je 3 concrete projectjes. Normaal gezien werken de kinderen 2 weken aan 1 project. Hiermee proef je van verschillende technieken. Dit gaat van chemie, over hout, mechanica, elektriciteit, elektronica tot een robot bouwen en programmeren. 
Eén keer gaan we ook op actief bezoek naar een technisch bedrijf in de gemeente.

 
De workshops worden georganiseerd volgens de STEM-didactiek (Onderzoekend en Ontwerpend leren) en ook volgens het TOS21 principe (Techniek op School voor de 21e eeuw)

 

pijltje   Elektriciteit: Deurmatalarm

 

Lukt het hou om een elektrische verbinding in elkaar te steken waardoor je een eigen deurmatalarm hebt? Dit alarm plaats je onder een deurmat, wanneer iemand de kamer wil binnenkomen zal het alarm afgaan. Zo word je nooit meer verrast!

 

pijltje  Hout: Periscoop

In het leger werd een periscoop vaak gebruikt om zonder gevaar vanuit bunkers, loopgraven, tanks, ... te kunnen rondkijken.
Maak met hout je eigen periscoop, je zal versteld staan van wat je te zien krijgt.

 

pijltje  Robotica-ICT : Spike

Maak een zelfrijdend wagentje met de LEGO spike robot. Kan jij het wagentje programmeren zodat hij vlot kan parkeren?

 

pijltje  Actief bedrijfsbezoek in de gemeente

Door middel van een bedrijfsbezoek krijgen de kinderen de kans om het echte werkveld te ontdekken. Wat doet men in het bedrijf? Wie is daar aan de slag? Met welke technieken?
Indien er geen bedrijfsbezoek kan georganiseerd worden, dan wordt een workshop Gravitrax voorzien, waarbij de kinderen spelenderwijs de zwaartekracht ontdekken.

Oproep: Ben je zelf eigenaar of medewerker in een bedrijf en zie je een samenwerking met de Techniekacademie zitten i.f.v. een bedrijfsbezoek? Neem graag contact met ons op via nele.heytens@vives.be

Voor meer info: www.techniekacademie.be/partners

 

Gepassioneerde techniekcoaches begeleiden de workshops. Dat kunnen leerkrachten uit het lager of secundair onderwijs, werknemers uit het bedrijfsleven, heel ervaren technici of studenten zijn. Er is supervisie door de Hogeschool VIVES. Ook zorgt VIVES voor materiaal, gereedschap, syllabi, verzekering, organisatie,...

 

 

BEGRIJPEN - HANTEREN - DUIDEN - ONDERZOEKEN - ONTWERPEN